Author Topic: Plan-g no airport on map  (Read 9196 times)

Offline wilmic

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Plan-g no airport on map
« on: December 09, 2010, 06:50:32 PM »
Hi I am with vista, 32,  flight simulator X plus acceleration installed. The problem with plan-g is:  I can see my aircraft moving and all other AI aircraft but I don't have any airports, any ILS VOR.......nothing. I build the fsx data base nothing much. Also the buttons home and map on the left top of the map are lite grey and doesn't work.  Where is the problem :-[
Michel from Quebec Canada

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5919
  • Country: england
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #1 on: December 09, 2010, 10:31:12 PM »
Please post your log file (plan-G_log.tct)

Tim. @TimArnot

Offline Skynet

  • Global Moderator
  • Tracker
  • *****
  • Posts: 40
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #2 on: December 10, 2010, 05:21:24 PM »
Have a look at this thread:

http://www.tasoftware.co.uk/forum/index.php?topic=1254.0

It might help with your problem.

Offline wilmic

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #3 on: December 10, 2010, 07:41:20 PM »
post your log file (plan-G_log.tct)
I did it but still no airports :(

Offline Joe M

  • Navigator
  • ****
  • Posts: 139
  • Country: us
    • View Profile
    • Virtual Pilots Association
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #4 on: December 10, 2010, 08:27:13 PM »
Please read the posts as noted in by Skynet. There are several things you must check and do. Most importantly making sure your scenery .cfg files are in the place that Plan-G looks for them. Specifically, C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\FSX and not C:\Documents and Settings\yourname\Application Data\Microsoft\FSX.

If there are files in the second location, it means that you installed them for your use only. In order for Plan-G to work properly, scenery must be installed for "all users".

Also, search the forum for other peculiarities to scenery recognition. 99.9% of the time it has to do with either permissions or locations.

Joe

Offline wilmic

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #5 on: December 11, 2010, 07:45:48 PM »
Please read the posts as noted in by Skynet. There are several things you must check and do. Most importantly making sure your scenery .cfg files are in the place that Plan-G looks for them. Specifically, C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\FSX and not C:\Documents and Settings\yourname\Application Data\Microsoft\FSX.

If there are files in the second location, it means that you installed them for your use only. In order for Plan-G to work properly, scenery must be installed for "all users".

Also, search the forum for other peculiarities to scenery recognition. 99.9% of the time it has to do with either permissions or locations.

CAN,T find  C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\FSX and not C:\Documents and Settings\yourname\Application Data\Microsoft\FSX  IN WINDOW VISTA,,  BUT I STILL WORKING TO FIND A SOLUTION          MANY THANKS FOR THE HELP

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5919
  • Country: england
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #6 on: December 11, 2010, 08:18:30 PM »
In Vista the path is slightly different. It is C:\ProgramData\Microsoft\FSX

You may need to have 'Show Hidden Files and Folders' ticked in Explorer if you can't see it.

Tim. @TimArnot

Offline wilmic

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #7 on: December 11, 2010, 10:00:39 PM »
In Vista the path is slightly different. It is C:\ProgramData\Microsoft\FSX

You may need to have 'Show Hidden Files and Folders' ticked in Explorer if you can't see it.

No 'Show Hidden Files and Folders'  is ON  and C:\ProgramData does not existe on VISTA I think I am comming crazy ???

Offline Joe M

  • Navigator
  • ****
  • Posts: 139
  • Country: us
    • View Profile
    • Virtual Pilots Association
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #8 on: December 12, 2010, 02:00:36 AM »
Look at this then match it to yours if you are indeed using VISTA then the file folder will be there.

Offline wilmic

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #9 on: December 12, 2010, 04:24:41 PM »

Plan-G Team
Navigator

Posts: 114
Country:

 Re: Plan-g no airport on map
« Reply #8 on: Today at 02:00:36 AM »QuoteLook at this then match it to yours if you are indeed using VISTA then the file folder will be there.
 12112010_205818.jpg (42.27 kB, 605x477 - viewed 2 times.)

Ok I find this       Computer\Acer\ProgramData\Microsoft\FSX\Scenery   
How can I see where Plan-g is looking

Manu Thanks
Michel

Offline Skynet

  • Global Moderator
  • Tracker
  • *****
  • Posts: 40
  • Country: gb
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #10 on: December 13, 2010, 02:57:52 PM »
It is written in the log file.
Make sure you have installed version 2.02 (481), and build your database. If it still is not correct, attach your log file to your message here (you were asked to do that in the very first reply, but you didn't do it).

Offline wilmic

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #11 on: December 13, 2010, 04:08:49 PM »
Yes a have version 2.02 (481), intalled.  I can't attach a log cfg file on this page. So I copy in notpad

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5919
  • Country: england
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #12 on: December 13, 2010, 04:50:59 PM »
NO. We are asking for the LOG FILE, not the scenery.cfg. The Log file is called Plan-G_Log.txt and is in your Plan-G folder. Please attach it to your reply.

Tim. @TimArnot

Offline wilmic

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #13 on: December 13, 2010, 05:43:13 PM »
Sorry

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5919
  • Country: england
    • View Profile
Re: Plan-g no airport on map
« Reply #14 on: December 13, 2010, 06:35:40 PM »
For some reason your FS path is set to C:\Program Files\Microsoft Security Essentials\

You need to change this to the location of your FSX.exe, then all should be well.

File->Options->Locations

Tim. @TimArnot