Author Topic: Test version 3.1.4.123  (Read 15547 times)

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5644
  • Country: england
    • View Profile
Test version 3.1.4.123
« on: October 21, 2016, 11:20:44 AM »
This is a public beta for 3.1.4. Please see the readme for changes. This is for Vista through Windows 10 only. There will be an XP version later.

It is recommended that you install 3.1.4 to a different directory than 3.1.3 (you don't need to uninstall). You do NOT need to delete the Plan-G Files folder or rebuild the nav database.

Please report any issues with the beta to this thread. Thanks.

Edit: Please back up your 3.1.3 folder as the 3.1.4 installer will overwrite it.

I also need the following new items translated into Italian and Spanish. If you can help, please add your translated text to this thread. Thanks.
  • Reset Tool Windows
  • If popup tool windows don't show, they're probably outside the window area. This button will restore them to their normal position. Needs restart after use.
  • (Restart Plan-G After Use)
  • Legacy Maps
  • Other Maps

Build 123 update:
* Added support for new Mapbox format
* French & German text updated
* Installer fixes
« Last Edit: November 29, 2016, 06:11:11 PM by tim arnot »

Tim. @TimArnot

Offline rele

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 9
  • Country: wales
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #1 on: October 21, 2016, 02:33:54 PM »
Thank you Tim.
I have installed in Windows 10 and all seems to be running OK.
I have tried:
FSX-SE
X-Plane 10.5
Map Box
OpenStreetMap
OpenCycleMap
All data seems to be present
All VRPs OK

I had v.3.1.3.113 before and when I went to install 3.1.4.120 I didn't get the option to install to a different folder so I just carried on and installed. So it's in the 3.1.3 folder but it all seems fine. Did I miss something?  :-\

Great feature to be able to recover popups that disappear in to the ether!

Robert.

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5644
  • Country: england
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #2 on: October 21, 2016, 04:03:04 PM »
It's a new installer too, so it's useful to know the option isn't given - thanks.

Tim. @TimArnot

Offline Cele

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 10
  • Country: it
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #3 on: October 21, 2016, 11:31:09 PM »
In this version there is still the problem of the coordinates in the flight plan of Xplane?

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5644
  • Country: england
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #4 on: October 22, 2016, 07:24:48 AM »
Still on the list. More important to get something with working maps to people quickly than to complete every item first.

Tim. @TimArnot

Offline Emile

  • Navigator
  • ****
  • Posts: 132
  • Country: be
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #5 on: October 22, 2016, 08:40:18 AM »
Hello,
"I didn't get the option to install to a different folder so I just carried on and installed. So it's in the 3.1.3 folder but it all seems fine.
Same here Win 10 X64 P3d 3.4.9
Emile EBBR Asus P7P67 Pro v3, Intel 1155 3.4 GH, Cordair DDR3 8Gb,PCX Nvidia 560 ti,PCX Nvidia 550 ti,
SSD 120Gb, 2 x 1 Tera SATA6, Dual Boot .

Offline Kenny584

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #6 on: October 22, 2016, 09:41:12 AM »
Hi Tim.

No Problem installing. I have a dedicated folder with the various versions as sub folders and it went straight in with no fuss. Maps appear to working fine at various zoom levels. Great job...Thanks.

Regards...Ken
p.s. any chance of Airac cycle updates as per Navigraph or similar. I have no idea of what is involved with that, so if it's not feasible, then not a problem.

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5644
  • Country: england
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #7 on: October 22, 2016, 10:00:08 AM »
I believe if you set up a dummy X-Plane folder and install Airac for X-Plane, you can use them that way.

Tim. @TimArnot

Offline aeronauta

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 11
  • Country: au
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #8 on: October 23, 2016, 07:32:44 AM »
Thank you Tim, the installer offered me C:|program files x86\plang  and I changed to my liking ,, no problems there also all worked OK , something funny with the maps settings I have a mapbox lic and from install the radio is on open street , I could change to open cycle but not to mapbox (even after entering my id/key) then I selected Mapquest cache  and then II could select mapbox OK... after that I can go to openstreet and back to mapbox OK... ???

Otherwise great job !!! Thank you!!!

Jorge
regards  Jorge

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5644
  • Country: england
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #9 on: October 23, 2016, 07:35:45 AM »
Okay thanks, I'll look into that.

Tim. @TimArnot

Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5644
  • Country: england
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #10 on: October 23, 2016, 08:03:38 AM »
There are also some new text items that need translating. If you can help, please see the top message in this thread. Thanks.

Tim. @TimArnot

Offline Blueyes

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #11 on: October 23, 2016, 03:17:18 PM »
Tim,
I am using the Final Frontier, Inside Passage and Canadian Rockies sceneries with X-plane 10.50 (and before)
As with 3.1.3 some airports do not show up in the map after building the Navigation database.
And example is 5Z1 Juneau Harbor, south east of Junea (PAJN) (a bit further SE than 5Z2), which is in the Final Frontier scenery
In x-plane's local map (after I started in Juneau PAJN) it is on this map.
And I have all Airstrip/Helipad etc filters ON.
I have a log file of the database build, after I emptied "Plan-g files" attached.
I hope you can help.
Thanks
Joop


Offline tim arnot

  • Administrator
  • Master Navigator
  • *****
  • Posts: 5644
  • Country: england
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #12 on: October 23, 2016, 04:45:57 PM »
Says it's rejected as a duplicate, along with *a lot* of others. Have you got some other addon maybe that lists it? Perhaps for AI traffic? If so, I'd try taking it out while you build the database.

Tim. @TimArnot

Offline Penzoil3

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #13 on: October 24, 2016, 05:27:32 AM »
 8)
    Working fine for me on Windows 7 Ultimate. Works for P3D 3.49, FSX, and FSX-SE. Also with this download from AVSIM (mapbox_styleset_4_plan-g_v1.0.zip) I finally got Plan G to play with MapBox. I've been struggling with that for months. Tested with both versions of open map, they're fine too.
 Thanks
   Sue
 

Offline peteralbert

  • Pathfinder
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Test version 3.1.4.120
« Reply #14 on: October 24, 2016, 01:19:58 PM »
Dear Tim.

How can I obtain download 3.1.4 since the previous version doesn`t work anymore i.e
selecting other mapproviders just give me a tiled -or empty blue screen.
However,the menu bar is visible on top of the blue screen.

Thanks in advance.
Best regards,
peter leeuwenkamp
The Netherlands